Myślę, że warto wybrać się w podróż z dzieckiem lub z dziećmi oczywiście, ale... No właśnie są różne ale.
Dzieci od małego podróżując uczą się świata, jego różnorodności, smaków, temperatur, potem języków - stają się bardziej tolerancyjne i otwarte.
Jednak trzeba zachować pewne zasady i dozę tzw. zdrowego rozsądku. Myślę, że wielu z nas ma swoje zasady którymi może się podzielić. Moje to: poczytajmy, gdzie się wybieramy, zasięgnijmy języka. pamiętajmy, może być zimno, gorąco, opady różnego rodzaju lub tony kurzu. Jaka będzie droga, daleka, czy bliska, wygodna np samolot, czy pełna trudu. Jakie są warunki sanitarne tam gdzie się wybieramy. Jaki dostęp do pomocy medycznej. No i pamiętajmy o lekach jakie nasze milusińskie przyjmują - nie wszędzie są one dostępne! to tak na pierwszy raz...
2010-12-10 12:08:22
dodane przez:Goska wedrowniczek
Punkty: 0
Witam:) Ja mam dwoje dzieci,super jest z nimi gdzies pojechac,cos im pokazac,czegos nauczyc. Syn ma 11lat i pierwszy raz byl na Helu majac 5 miesiecy. Coreczka ma 5lat i pierwszy raz wyjechala ze mna i z bratem swoim majac 3 tygodnie do Lososiny Dolnej. Uwazam ze z dziecmi mozna calkiem smialo podrozowac.Ja nie mam samochodu,wiec jezdzimy stopem ewentualnie pociagami. Bylismy juz w roznych miejscach w polsce a raz na slowacji ale krotko. Gdzie sie nieda dojechac pociagiem,czy autobusem to zawsze mozna pojechac STOPEM i to jest fajne,a lato to wrecz wymazony czas na wojaze po polsce a z dziecmi jest fajnie i wesolo. Nie wyobrazam sobie samotnego wyjazdu,bez moich kochanych dzieci.Pozdrawiam:))