Hej. Z jakich przewodników najczęściej korzystacie? Wybieram się do Paryża na 2-3 dni z zamiarem pozwiedzania w pigułce i bardzo przydałby mi się dobry przewodnik. W Pradze korzystałam z Pascala na weekend , ale nie byłam do końca zadowolona bo trochę za mało informacji w nim było .

Hej! Jak dla mnie najbardziej przejrzysty jest przewodnikturystyczny wydawnictwa HACHETTE "Paryz". Zawiera bardzo duzo precyzyjnych i zachecajacych:) fotografii. Warto go kupic chocby ze wzgledu na spora dawke praktycznych informacji. Polecam tez przewodnik wydawnictwa MICHELIN. W sumie fajnym pomyslem jest tutaj system oceny miejsc ktore warto zobaczyc. Mysle ze jest bardzo dobry szczegolnie dla osob ktore nie maja zbyt wiele czasu na zwiedzanie.

jeśli chodzi o przewodniki to calkiem niezle materialy mają też poszczegolne wojewodztwa, np. malopolska na super opracowane trasy tematyczne, jest ich znacznie wiecej niz nawet przypuszczalam, tylko nie wiem gdzie mozna dostac te ich opracowania- ja mam swoje z targów z zeszlego roku
RSS